Taki deser jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga dużej ilości składników.
To ciasto z pewnością przypadnie do gustu Twoim pociechom.
Przecież jednym z jego składników jest mleko skondensowane i wiemy, jak wszystkie dzieci go lubią.
Przygotowanie:
Do ciasta:
Na krem:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Ubij jajka z cukrem na białą puszystą masę. Miód rozcieńcz wodą i dodaj do ubitych jajek. Następnie dodaj sodę i wszystko wymieszaj.
2 Mąkę przesiej wraz z kakao i połącz, ciągle mieszając, z pozostałymi składnikami. Następnie dodaj orzechy włoskie i ponownie dobrze wymieszaj.
3 Podziel masę na trzy równe części. Masa w swojej konsystencji przypomina śmietanę. Rozprowadź ją równomiernie na powierzchni blachy do pieczenia. Nie zapomnij wyłożyć blachę pergaminem.
4 Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Dobrze, jeśli masz blachę do pieczenia o wymiarach 25 na 35 centymetrów.
5 Przygotuj krem. Aby to zrobić, ubij masło z wanilią, dodając stopniowo skondensowane mleko.
6 Formując ciasto, każdy placek dobrze posmaruj kremem i posyp orzechami.
Przepis na niesamowite ciasto w 20 minut
Przepis na cheesecake ze skondensowanym mlekiem bez pieczenia
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…