Prosty przepis na delikatną i smaczną smażoną wątróbkę w 3 minuty

Jeśli lubisz wątróbkę, ale nie udaje cię się smacznie ją ugotować, nasz przepis pomoże rozwiązać ten problem.

Gotowanie jest bardzo proste i szybkie, a wynik cię zaskoczy!

Niezbędne składniki:

  • ½ kg wątróbki;
  • 2 cebule;
  • 6 łyżek mąki;
  • Sól i pieprz do smaku;
  • Do smażenia — olej roślinny.
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1. Obierz cebulę i pokrój ją w niezbyt cienkie krążki.

    2. Wlej olej roślinny na patelnię, wyłóż krążki cebuli. Postaw patelnię na ogniu i smaż, a następnie zmniejsz ogień.

    3. Umyj wątróbkę i pokrój na małe kawałki o grubości około 1 cm.

    4. Wsyp mąkę do miski, dodaj sól do smaku, wymieszaj i obtaczaj wątróbkę. Wyłóż ją na patelni na cebuli. Nie trzeba mieszać.

    5. Smaż na średnim ogniu przez około 1-2 minuty. Następnie odwróć wątróbkę na drugą stronę, starając się nie dotykać cebuli. W ten sposób wątróbka nie przypali się i będzie nasycona aromatem cebuli.

    6. Smaż wątróbkę jeszcze przez kilka minut. Kiedy zobaczysz, że nie ma już krwi, wątróbka jest gotowa. Następnie wymieszaj z cebulą, aby cebula dobrze się usmażyła, i podawaj.

    Smacznego!

    W ten sposób będę gotować cukinię zawsze

    Hiszpańska Tortilla. Ziemniaki są o wiele smaczniejsze niż frytki i puree

    Kiedy jest mało czasu, a chcę się zjeść coś smacznego, zawsze gotuję tę rolkę z cukinii