Jeśli lubisz wątróbkę, ale nie udaje cię się smacznie ją ugotować, nasz przepis pomoże rozwiązać ten problem.
Gotowanie jest bardzo proste i szybkie, a wynik cię zaskoczy!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Obierz cebulę i pokrój ją w niezbyt cienkie krążki.
2. Wlej olej roślinny na patelnię, wyłóż krążki cebuli. Postaw patelnię na ogniu i smaż, a następnie zmniejsz ogień.
3. Umyj wątróbkę i pokrój na małe kawałki o grubości około 1 cm.
4. Wsyp mąkę do miski, dodaj sól do smaku, wymieszaj i obtaczaj wątróbkę. Wyłóż ją na patelni na cebuli. Nie trzeba mieszać.
5. Smaż na średnim ogniu przez około 1-2 minuty. Następnie odwróć wątróbkę na drugą stronę, starając się nie dotykać cebuli. W ten sposób wątróbka nie przypali się i będzie nasycona aromatem cebuli.
6. Smaż wątróbkę jeszcze przez kilka minut. Kiedy zobaczysz, że nie ma już krwi, wątróbka jest gotowa. Następnie wymieszaj z cebulą, aby cebula dobrze się usmażyła, i podawaj.
Smacznego!
W ten sposób będę gotować cukinię zawsze
Hiszpańska Tortilla. Ziemniaki są o wiele smaczniejsze niż frytki i puree
Kiedy jest mało czasu, a chcę się zjeść coś smacznego, zawsze gotuję tę rolkę z cukinii