Prosty i pyszny deser z powszechnie dostępnych produktów

Ten wyjątkowy deser jest nie tylko smaczny, ale także niskokaloryczny i bardzo zdrowy!

Przygotowuje się go z dostępnych produktów. Oferujemy jednocześnie kilka najpopularniejszych przepisów!

DELIKATNY SUFLET SEROWY

Potrzebujemy następujących składników:

  • 400 g twarogu (5%)
  • 15 g żelatyny
  • 200 ml mleka
  • 3 łyżeczki cukru (można użyć więcej lub zastąpić słodzikiem, miodem, syropem)
  • 1 torebka cukru waniliowego.
  • 1. Żelatynę zalać ciepłym mlekiem i odstawić do napęcznienia.

    2. W misce do blendera połączyć twaróg, mleko z żelatyną, cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować wszystko na gładką jednolitą masę.

    3. Wlać masę do foremek i włożyć do lodówki, aż zgęstnieje.

    4. Ten lekki i delikatny deser zachwyci cię i twoich domowników.

    5. Możesz użyć owoców do dekoracji! Możesz również ułożyć jedną warstwę owoców lub jagód. Każda opcja nadaje deserowi nowy smak!

    DELIKATNY CZEKOLADOWY SUFLET

    Potrzebujemy następujących składników:

  • 200 ml jogurtu (wybrałam brzoskwiniowy)
  • 400 g twarogu (5%)
  • 15 g żelatyny
  • 100 ml mleka
  • 3 łyżeczki cukru (można użyć więcej lub zastąpić słodzikiem, miodem, syropem)
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1. Żelatynę zalać ciepłym mlekiem i odstawić do napęcznienia.

    2. W misce do blendera połączyć pozostałe składniki i zmiksować.

    3. Powstałą masę przelać do foremek i odstawić do ostygnięcia.

    DELIKATNY SUFLET SEROWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

    Potrzebujemy następujących składników:

  • 50 g białej czekolady
  • 200 g ciastek
  • 200 ml jogurtu
  • 400 g twarogu (9%)
  • 15 g żelatyny
  • 150 ml mleka
  • 3 łyżeczki cukru (można użyć więcej lub zastąpić słodzikiem, miodem, syropem)
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 150 g masła
  • 1. Zmielić ciasteczka w blenderze na okruchy. Roztopić 50 g masła w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, wymieszać z ciasteczkami.

    2. Powstałą masę włożyć do foremek i uszczelnić za pomocą szklanki.

    3. Żelatynę zalać ciepłym mlekiem i odstawić do napęcznienia.

    4. W misce do blendera połączyć jogurt, twaróg, mleko z żelatyną, cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować wszystko na gładką masę. Wylać do formy i włożyć do lodówki.

    5. Rozpuścić białą czekoladę i 50 g masła w kąpieli wodnej i dodać 50 ml mleka.

    6. Polać pomadką schłodzone desery. Na jeden suflet wystarczy 3 łyżeczki. Włożyć do lodówki do ostygnięcia.

    7. Udekorować schłodzone desery wiórkami z białej czekolady lub jagodami!

    Pyszny i łatwy deser bez pieczenia, który przypomni ci dzieciństwo

    Niesamowity turecki deser cytrynowy. Wszyscy będą zachwyceni

    Przepis na ciasto „Twarogowy domek” bez pieczenia w 15 minut