Oto przepis na pyszne smakołyki na rodzinne przyjęcie herbaciane.
Takie pączki znikają ze stołu w mgnieniu oka. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Pachnące, delikatne, słodkie i bardzo smaczne. Zapisz sobie przepis, gotuj i ciesz się z pysznej potrawy.
Składniki:
2 jaja
190 g skondensowanego mleka
szczypta soli
300 gr mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rozpoczynamy proces:
1. Przede wszystkim w oddzielnym pojemniku wymieszaj jajka, mleko skondensowane i szczyptę soli. Za pomocą miksera ubij wszystko.
2. W innym pojemniku łączymy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy i przesiewamy tę mieszaninę. Zagnieść ciasto.
3. Następnie tworzymy kulki. Ich rozmiar powinien być w przybliżeniu rozmiaru orzecha włoskiego.
4. Następnie przykryj ręcznikiem i daj im trochę czasu na odpoczynek.
5. Teraz w rondlu rozgrzej dużo oleju. Powinna przynajmniej w połowie pokryć pączki.
6. Zanurzamy w nim pączki i smażymy ze wszystkich stron.
7. Następnie przenieś na ręczniki papierowe, aby usunąć nadmiar oleju.
8. Podajemy do stołu, posypując cukrem pudrem.
Smacznego!
Słone krakersy z serem. Tylko trzy składniki i żadnych kłopotów
Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…