Szybko, smacznie i bardzo sycząco!!! Aby zaoszczędzić cenny poranny czas — przygotuj omlet ziemniaczany — przygotowanie zajmie maksymalnie pół godziny.
Taki przepis bardzo ci pomoże podczas postu, kiedy nie je się mięsa i nabiału, a chce się ugotować coś smacznego i oryginalnego.
Do przygotowania pysznego omletu ziemniaczanego będziesz potrzebować następujących składników:
Sposób przyrządzenia omletu z ziemniakami i czosnkiem.
1 Ziemniaki ugotuj w mundurkach, można je obrać. Do wody musimy dodać trochę soli; czas gotowania to nie więcej niż pół godziny.
2 Ugotowane ziemniaki obierz, rozgnieć widelcem na talerzu, gdy trochę ostygną. Można je podzielić na dwie części lub spożyć wszystkie naraz.
3 Bardzo drobno posiekaj pietruszkę. Pokrój czosnek na kawałki i podsmaż go na oleju słonecznikowym.
4 Smażony czosnek ułóż na ziemniaki i pietruszkę, dodaj pieprz i sól. Wymieszaj i uformuj duży placek, który usmaż na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. Czas smażenia – ok. pięciu minut.
5 Trudno go odwrócić, ponieważ ziemniaki są miękkie i mogą się rozpaść. Możesz to zrobić za pomocą deski do krojenia. Dodaj trochę więcej oleju słonecznikowego, aby usmażyć drugą stronę omletu.
6 Podawaj na ciepło. Skórka będzie chrupiąca i pyszna. Możesz podawać ze śmietaną lub sosem serowym.
Smacznego!!!
Przepis na świąteczną sałatkę „Ukochany mąż”
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…