sałatka z kapusty
Okazuje się, że jest wyjątkowo smaczny i pachnący. Jest bardzo soczysty, łagodny i wiosenny.
Składniki:
• pół młodej kapusty
• 1 marchewka
• 1 pęczek koperku
• 400 g pieczarek
• 3 łyżki kukurydzy w puszce
• szczepiorek
• sól, pieprz do smaku
• 3 łyżki stołowe śmietany
• 1 łyżeczka musztardy
Zaczynamy gotować
Rozdrabniamy na małe kawałki kapustę i kładziemy do miski
Obraną marchewkę przetartą na tarce dodajemy do kapusty.
Grzyby kroimy na małe kawałki. Umieszcamy na podgrzewaną patelnę i smażmy na dużym ogniu do różowego. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 3-4 minuty. Sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszamy i przenosimy do miski do ostygnięcia.
Szczepiorek i koperek kroimy na małe kawałki.
W miskę do warzyw dodajemy kukurydzę w puszkach, kruszony koperek i szczepiorek.Do tego również dodajemy grzyby, sól i pieprz do smaku.
W misce wymieszamy śmietanę i musztardę, a następnie tym sosem doprawiamy sałatkę. Ponownie wszystko dobrze wymieszamy i podajemy do stołu.
Smacznego!
Kiedy rodzice mojego męża powiedzieli, że chcą „rozdać wszystko za życia”, nawet się ucieszyłam. Pomyślałam,…
Mama przyjechała do nas w odwiedziny — nie po raz pierwszy, ale tym razem w…
My z Janem jedliśmy kolację — zwykła środa, po pracy, on opowiadał o drobiazgach, ja…
To była zwykła sobota. Ja prałam firanki, Adam mył podłogę w kuchni — wszystko jak…
Przygotowywaliśmy się przez cały tydzień. Upiekłam jej ulubiony tort — ten sam, który robiłam, kiedy…
Mam sześćdziesiąt lat. Kiedyś wydawało mi się to starością, a teraz po raz pierwszy czuję,…