Categories: Przepisy

Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów

Okazuje się, że jest wyjątkowo smaczny i pachnący. Jest bardzo soczysty, łagodny i wiosenny.

Składniki:

• pół młodej kapusty

• 1 marchewka

• 1 pęczek koperku

• 400 g pieczarek

• 3 łyżki kukurydzy w puszce

• szczepiorek

• sól, pieprz do smaku

• 3 łyżki stołowe śmietany

• 1 łyżeczka musztardy

Zaczynamy gotować

Rozdrabniamy na małe kawałki kapustę i kładziemy do miski

Obraną marchewkę przetartą na tarce dodajemy do kapusty.

Grzyby kroimy na małe kawałki. Umieszcamy na podgrzewaną patelnę i smażmy na dużym ogniu do różowego. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 3-4 minuty. Sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszamy i przenosimy do miski do ostygnięcia.

Szczepiorek i koperek kroimy na małe kawałki.

W miskę do warzyw dodajemy kukurydzę w puszkach, kruszony koperek i szczepiorek.Do tego również dodajemy grzyby, sól i pieprz do smaku.

W misce wymieszamy śmietanę i musztardę, a następnie tym sosem doprawiamy sałatkę. Ponownie wszystko dobrze wymieszamy i podajemy do stołu.

Smacznego!

Roman Tkach

Życiorys: 2018 - 2021 - redaktor naczelny i dziennikarz portali Dzisiaj (do 2018) i Kraj (do 2021). 2022 i do chwili obecnej - redaktor portalu internetowego Koleżanka. Edukacja: Narodowy Uniwersytet Biozasobów i Zarządzania Przyrodą w Kijowie. Specjalność: Wydział Agrobiologii. Poziom wykształcenia: specjalista. Zainteresowania: wędkarstwo, sport, czytanie książek, podróże.

Recent Posts

Rodzice męża oddali nam swój stary samochód, a jego siostrze mieszkanie. Teraz oczekują, że to właśnie my będziemy się nimi opiekować

Kiedy rodzice mojego męża powiedzieli, że chcą „rozdać wszystko za życia”, nawet się ucieszyłam. Pomyślałam,…

32 minuty ago