Jeśli lubisz tort „Napoleon”, koniecznie spróbuj upiec go według nowego przepisu.
Placki możesz upiec wcześniej, a tort zrobić, kiedy zechcesz.
Będziesz potrzebować:
1. Połącz mąkę, sól, schłodzone masło, posiekaj na okruchy.
2. Do wody wlej ocet, dodaj do mąki. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, owiń folią spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.
3. Posyp mąką stół, rozwałkuj ciasto w kształcie kwadratu o grubości nie większej niż 1 cm, uformuj kopertę, rozwałkuj, uformuj ponownie.
4. Powtórz 4 razy i włóż ciasto do lodówki na 50-60 minut.
5. Następnie podziel ciasto na 8 części, 7 włóż do lodówki. Wyjmować należy po jednej części.
6. Rozwałkuj cienko każdą część, nakłuj, piecz w temperaturze 200 C na złoty kolor.
7. Ubij masło, dodaj zagęszczone mleko, ponownie ubij, posmaruj każdy placek.
8. Udekoruj tort pozostawionymi okruchami ciasta.
Soczyste i chrupiące czebureki na wodzie mineralnej
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…