Składniki:
Jak gotować pieczeń w multicookerze?
1. Włączamy multicooker w trybie „Smażenie”. Ustawiamy czas na 30 minut. Wkładamy masło do garnka multicookera. Podczas gdy masło się topi, kroimy cebulę w duże półkopka.
2. Wkładamy cebulę i smażymy, mieszając, przez 10 minut.
3. Podczas smażenia cebuli kroimy mięso na małe kawałki i wkładamy do cebuli. Wszystko mieszamy i smażymy przez 20 minut. Nie zamykamy pokrywki. Nie zapominajmy czas od czasu mieszać.
4. Podczas smażenia mięsa grubo kroimy ziemniaki. Następnie wkładamy je do mięsa.
5. Drobno kroimy koperek i seler i posypiamy ziemniaki.
6. Następnie kroimy marchewkę. Wkładamy ją do garnka multicookera, dodajemy sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Zalewamy wszystko bulionem lub wodą.
7. Zamykamy pokrywkę i ustawiamy tryb „Duszenie” na 60 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy do pieczeni liść laurowy.
Nasza pieczeń jest gotowa! Smacznego!
Tylko Magda Gessler zna sekret gotowania tego dania
„Ziemniaczki zostaw, ale mięsko zjedz”: Pamiętasz to?
Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…