Tureckie desery są słusznie uważane za jedne z najpopularniejszych na świecie. Ciekawe kombinacje smakowe i stosunkowo proste gotowanie przypadną do gustu każdemu!
Składniki:
Przygotowanie:
1 Połączyć dwa jajka z olejem roślinnym, sokiem z cytryny, cukrem pudrem, startą skórką z cytryny i wanilią, ubić trzepaczką.
2 Dodać mąkę (część) i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto ręcznie, stopniowo dodając mąkę.
3 Wyrabiać, aż stanie się miękkie. Jeśli mocno klei się do rąk, dodać jeszcze mąki. Końcowa konsystencja ma być zbliżona do ciasta na kruche ciasteczka. Przykryć ciasto i odstawić.
4 Następnie uformować małe kulki i obtoczyć w cukrze pudrze.
5 Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem.
6 Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
7 Deser jest bardzo delikatny i puszysty.
Pizza na patelni w 5 minut, bez drożdży. Głodny źle nie doradzi
Sekrety idealnego puszystego biszkoptu bez proszku do pieczenia i sody. Najprostszy przepis
Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…