W zeszły weekend byliśmy z żoną u babci, a ona podała nam niesamowitą przekąskę.
Moja babcia udostępniła nam przepis. Teraz chcę się nim z tobą podzielić.
Zabieramy się za gotowanie:
1. Ugotuj na twardo trzy jajka.
2. W międzyczasie można przygotować wszystkie inne składniki.
3. Drobno posiekaj koperek. Im więcej koperku, tym smaczniejsza przekąska.
4. Drobno posiekaj szczypiorek.
5. Pokrój dwa duże pomidory w plastry o grubości około 1 centymetra.
6. Ułóż plastry pomidorów na tacę i posyp solą.
7. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce z małymi otworami.
8. Wszystkie składniki oprócz pomidorów włóż do jednej miski.
9. Dodaj dwa zmiażdżone ząbki czosnku.
10. Dodaj również dwie łyżki domowego majonezu. Wymieszaj.
11. Wyłóż masę na plastry pomidorów i podawaj.
Smacznego!
Gdzie rosną maślaki, kiedy je zbierać i jak gotować
Niezwykłe serniczki. Miękkie, puszyste i pyszne
W dniu moich urodzin obudziłam się wcześniej niż zwykle, choć był to jedyny dzień w…
Mój mąż głównie siedzi w domu i nie pracuje nigdzie na stałe, a cały wolny…
Mam 60 lat i od dawna jestem samotną kobietą. Tak naprawdę nigdy nie planowałam, że…
Zakochałam się w mężu mojej siostry i choć wstydzę się tego bardziej niż czegokolwiek w…
Mój syn zawsze powtarzał, że kiedyś zdobędzie świat, choć dorastał w zwykłym domu na wsi,…
Kiedy wracam myślami do dzieciństwa, widzę nasz mały dom na obrzeżach miasta, z niebieskimi firankami,…