Kupujący orzecha stosują tę prostą metodę czyszczenia jąder. Okazuje się, że wszystko jest proste

Wypróbuj sam i z łatwością uzyskaj schludne całe jądra.

Właśnie zakończył się sezon zbiorów orzechów włoskich.

Co zaskakujące, wielu z tych, którzy od lat jeżdżą na żniwa, nie wie, jak się okazuje, po prostu wyciąga pestki ze skorupki.

Ci, którzy sami nie zbierają orzechów, udają się na targ i znacznie przepłacają za już oczyszczone orzechy. Metoda opisana poniżej jest stosowana przez tych, którzy sprzedają orzechy komercyjnie.

Wypróbuj sam i zdobądź zgrabne całe jądra.

Włóż orzechy do dowolnego wygodnego pojemnika i napełnij wodą.

Aby całkowicie zanurzyć owoce w wodzie, przykryj je płaską płytą i umieść na niej knot. Pozostaw na 30 minut, a następnie spuść wodę.

Teraz potrzebujesz pustej butelki po szampanie i młotka. Włóż nakrętkę do szyjki butelki ostrym końcem w dół. Trzymając palcami, lekko uderz młotkiem w tył nakrętki.

Następnie możesz go łatwo wyczyścić z powłoki.

I otrzymujesz solidny, schludny rdzeń.

Cały proces szczegółowo – na poniższym filmie.

Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia

Kruche kółka z orzechami wg tradycyjnego przepisu. Pyszne, az palce lizac

Najcenniejsze rady dla kobiet. Jedna babcia powiedziała wszystko, co musisz wiedzieć