Krem z pianek marshmallow do dowolnych wypieków

Składniki:

  • pianki marshmallow – 100 g (białe pianki, kupione w sklepie)
  • zmiękczone masło – 100 g
  • Zwróć uwagę na to, że wśród składników nie jest wymieniony cukier. Pianki marshmallow zawierają wystarczająco dużo cukru, aby zrobić krem.

    Przygotowanie:

    1. Włóż pianki do szklanego słoika i wstaw go do mikrofalówki na pół minuty (30 sekund).

    2. Następnie przełóż je do miski i ubij mikserem. Dodaj zmiękczone masło, ciągle ubijając. Pamiętaj, że masło ma być zmiękczone. Aby to zrobić, należy go wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin.

    3 Zakończ ubijanie, gdy zostanie połowa masła.

    4. Następnie miskę z kremem włóż do naczynia z zimną wodą i dalej ubijaj mikserem, dodając porcjami pozostałe masło.

    5. Po upływie pięciu minut, gdy masło zostanie ubite, krem jest gotowy.

    Krem można wykorzystać do dekoracji ciast, smarowania placków do ciast i tortów. Krem z pianek marshmallow jest przepyszny i doskonale zachowuje kształt.

    Ciasto domowe na bułeczki

    Przepis na pieczone bakłażany z mięsem po turecku

    Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia