Pyszny i delikatny!
„Napoleon” to jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Każdy spróbował go przynajmniej raz w życiu.
Domowy „Napoleon” jest oczywiście smaczniejszy niż ten ze sklepu, ale nie każdy chce poświęcać dużo czasu na jego przygotowanie.
Dlatego podpowiadamy, jak zrobić to ciasto według jednego bardzo prostego i szybkiego przepisu.
Okazuje się, że też jest bardzo smaczny i delikatny, a taki przepis przyda się, gdy wpadną niespodziewani goście.
Wymagane są następujące składniki:
Gotowanie krok po kroku:
1 Najpierw połącz wszystkie suche składniki w małym garnuszku. Wymieszaj.
2 Następnie wlej mleko i postaw na ogniu. Gotuj krem, aż stanie się gęsty.
3 Zdejmij z ognia, odstaw do ostygnięcia, następnie włóż masło. Wymieszaj krem na gładką, jednolitą masę.
4 Teraz zabieramy się za przygotowanie tortu: każde ciasteczko zanurzamy w kremie i wkładamy do formy. Im grubsza warstwa kremu, tym smaczniejszy będzie tort.
5 Ostatnią warstwę smarujemy kremem i obsypujemy okruchami.
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie
Prosty przepis na pyszne ciasto „Złoty kluczyk”
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…