Hiszpańska Tortilla. Ziemniaki są o wiele smaczniejsze niż frytki i puree

Szef kuchni podpowiada, jak zjeść hiszpańskie śniadanie bez wyprawy na Costa Brava i Costa Dorada.

Składniki:

  • Smażone ziemniaki – 115 g
  • Jajko – 1 szt.
  • Sól – 1 g
  • Pieprz – 1 g.
  • Oliwa z oliwek – 3 g
  • Przygotowanie:

    1 Podgrzej wstępnie usmażone ziemniaki na patelni.

    2 W osobnej misce dokładnie ubij jajko z solą i pieprzem.

    3 Następnie dodaj jajko do ziemniaków i wymieszaj.

    4 Masę jajeczno-ziemniaczaną wylej na rozgrzaną patelnię z oliwą i smaż z obu stron.

    Kiedy mam już dość kotletów, biorę mięso mielone, ziemniaki i cebulę i gotuję obiad dla całej rodziny

    Jak ugotować młode ziemniaki? Błędy podczas gotowania młodych ziemniaków

    Przepis na pyszne ziemniaki Boulangère. To francuskie danie sprawi, że znów polubisz ziemniaki