Bulion z kurczaka zaleca się włączyć do diety podczas przeziębienia, ponieważ jest bogaty w składniki odżywcze i pomaga rozrzedzić wydzielinę.
Jeśli dodasz trochę octu do tego dania, możesz jeszcze bardziej wspomóc swoje ciało.
Mądre gospodynie zawsze przygotowują rosół z kurczaka z dodatkiem octu jabłkowego, bo wiedzą, że w ten sposób danie będzie jak najbardziej przydatne.
Według dietetyków ocet jabłkowy wydobywa składniki odżywcze z kości, na których przygotowywany jest bulion. Dzięki temu danie będzie 15 razy bardziej nasycone potasem i magnezem.
Ten wynik można osiągnąć, dodając do garnka bulionu 30 ml octu jabłkowego. Dietetycy zalecają czasami włączenie tego dania do swojej diety, aby poprawić stan skóry, włosów i stawów.
Ale eksperci wskazali, że ważny jest nie tylko ocet, ale także czas gotowania. Pożywny i aromatyczny bulion powinien być podpalany po ugotowaniu:
z kości kurczaka (3-4 godziny);
z wołowiny (8-12 godzin).
W ten sposób zwykłe zdrowe danie stanie się jeszcze bardziej pożywne i smaczne. Trzeba tylko pamiętać o dodaniu octu jabłkowego i zapamiętać czas gotowania.
300 g mięsa mielonego z kurczaka i szklanka kefiru i mam fajny obiad dla całej rodziny
Jak oczyścić kurczaka z antybiotyków oraz inne pytania na temat kurczaka
Satysfakcjonujące i użyteczne. Lekka sałatka z grillowanym kurczakiem i kapustą pekińską
Żyliśmy razem już od kilku lat. Nasze relacje z mężem wydawały się idealne, mieliśmy wspólne…
Moja mama zawsze była silną kobietą, która potrafiła stawiać siebie na pierwszym miejscu. Była osobą,…
To był zwykły, spokojny sobotni poranek, kiedy wyruszyłam w drogę do mojej córki. Zawsze cieszę…
To była sobota, mój pięćdziesiąty urodzinowy poranek. Wstałam wcześniej niż zwykle, choć nie spałam prawie…
Zawsze wierzyłam, że prawdziwa miłość to wtedy, gdy dwoje ludzi idzie przez życie razem, wspiera…
Kiedyś myślałam, że po sześćdziesiątce życie powoli się kończy. Że człowiek ma już tylko wspomnienia,…