Bulion z kurczaka zaleca się włączyć do diety podczas przeziębienia, ponieważ jest bogaty w składniki odżywcze i pomaga rozrzedzić wydzielinę.
Jeśli dodasz trochę octu do tego dania, możesz jeszcze bardziej wspomóc swoje ciało.
Mądre gospodynie zawsze przygotowują rosół z kurczaka z dodatkiem octu jabłkowego, bo wiedzą, że w ten sposób danie będzie jak najbardziej przydatne.
Według dietetyków ocet jabłkowy wydobywa składniki odżywcze z kości, na których przygotowywany jest bulion. Dzięki temu danie będzie 15 razy bardziej nasycone potasem i magnezem.
Ten wynik można osiągnąć, dodając do garnka bulionu 30 ml octu jabłkowego. Dietetycy zalecają czasami włączenie tego dania do swojej diety, aby poprawić stan skóry, włosów i stawów.
Ale eksperci wskazali, że ważny jest nie tylko ocet, ale także czas gotowania. Pożywny i aromatyczny bulion powinien być podpalany po ugotowaniu:
z kości kurczaka (3-4 godziny);
z wołowiny (8-12 godzin).
W ten sposób zwykłe zdrowe danie stanie się jeszcze bardziej pożywne i smaczne. Trzeba tylko pamiętać o dodaniu octu jabłkowego i zapamiętać czas gotowania.
300 g mięsa mielonego z kurczaka i szklanka kefiru i mam fajny obiad dla całej rodziny
Jak oczyścić kurczaka z antybiotyków oraz inne pytania na temat kurczaka
Satysfakcjonujące i użyteczne. Lekka sałatka z grillowanym kurczakiem i kapustą pekińską
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…