Ciasto śmietanowe wygląda i smakuje trochę jak cheesecake. Tyle że jest delikatniejsze, a do przygotowania używa się dość tanich składników.
Składniki:
Ciasto:
Nadzienie:
Zaczynamy gotować:
Przesiej mąkę w miskę i zetrzyj w nią masło. Następnie wszystko wymieszaj ręcznie i dodaj cukier, proszek do pieczenia i jajko. Wszystko dobrze wymieszaj na gładką masę.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na 50 minut.
Przełóż gotowe ciasto do formy.
Przygotuj nadzienie — połącz śmietanę, cukier waniliowy i jajka. Ubij wszystko na jednolitą masę za pomocą trzepaczki.
Rozłóż maliny lub inne jagody na cieście i wlej przygotowaną masę śmietanową.
Włóż ciasto do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz przez 30 minut, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Smacznego!
Przepis na niezwykłą pizzę dla prawdziwych fanów sera, gdzie makaron z serem będzie podstawą
Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut
Ciasteczka na śmietanie w 10 minut! Ten przepis podbija swoją prostotą i doskonałym smakiem
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…