Ciasto śmietanowe wygląda i smakuje trochę jak cheesecake. Tyle że jest delikatniejsze, a do przygotowania używa się dość tanich składników.
Składniki:
Ciasto:
Nadzienie:
Zaczynamy gotować:
Przesiej mąkę w miskę i zetrzyj w nią masło. Następnie wszystko wymieszaj ręcznie i dodaj cukier, proszek do pieczenia i jajko. Wszystko dobrze wymieszaj na gładką masę.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na 50 minut.
Przełóż gotowe ciasto do formy.
Przygotuj nadzienie — połącz śmietanę, cukier waniliowy i jajka. Ubij wszystko na jednolitą masę za pomocą trzepaczki.
Rozłóż maliny lub inne jagody na cieście i wlej przygotowaną masę śmietanową.
Włóż ciasto do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz przez 30 minut, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Smacznego!
Przepis na niezwykłą pizzę dla prawdziwych fanów sera, gdzie makaron z serem będzie podstawą
Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut
Ciasteczka na śmietanie w 10 minut! Ten przepis podbija swoją prostotą i doskonałym smakiem
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…
Od kilku tygodni żyłam myślą, że w te święta wreszcie będzie inaczej. Bez pośpiechu, bez…
Przez długi czas byłam pewna, że w naszym małżeństwie jesteśmy zespołem. Może nie idealnym, ale…
Od dawna mam wrażenie, że w naszym małżeństwie są dwie rodziny. Jedna – ta oficjalna,…
Przez dwa lata żyłam z poczuciem, że wreszcie budujemy coś razem. Nie tylko codzienność, rachunki…
Nigdy nie sądziłam, że można rozstać się z kimś nie odchodząc od razu fizycznie. Że…