Pieczona pierś z indyka z czosnkiem i ziołami – oto prosty przepis.
Proponujemy łatwy przepis na smaczne mięso, które będzie aromatyczne i miękkie.
Składniki:
• Pierś z indyka bez skóry i kości – 1 kg
• Masło, zmiękczone – 1/2 szklanki
• Czosnek – 2 ząbki
• Rozmaryn suszony lub świeży – 1 łyżeczka.
• Tymianek suszony lub świeży -1 łyżeczka.
• Świeża pietruszka – 2 łyżeczki.
• Sól – 1/2 łyżeczki.
• Czarny pieprz – 1/4 łyżeczki.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 160 ° C.
2. Umyj pierś z indyka i dobrze wytrzyj papierowymi ręcznikami.
3. W misce wymieszaj masło, posiekany czosnek, zioła, sól i pieprz i posmaruj tą mieszanką filet z indyka ze wszystkich stron.
4. Umieść indyka w rękawie do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 1 godzinę.
5. Wyjmij i zostaw na 10-15 minut. Pokrój na porcje i podawaj.
6. Smacznego!
Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów
Kotlety schabowe z przepisu najbardziej znanej restauratorki w Polsce podbijają kolejne podniebienia
Smaczne naleśniki podobne jak tureckim hotelu. Nawet dziecko poradzi sobie
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…