Mocno czekoladowe!
Każdy z nas czasami chce czegoś mocno czekoladowego. Proponujemy przygotować ciasto czekoladowe.
Jego wyjątkowość polega na tym, że nie pieczemy go w piekarniku, ale … na patelni! Jednocześnie nie trzeba brudzić rąk ciastem, co też jest plusem.
Spróbuj, na pewno przypadnie Ci do gustu!
Składniki:
Na ciasto:
Na krem maślano-budyniowy:
2 łyżki kakao (opcjonalnie)
Na pyszny krem czekoladowy (ganach):
50 g czekolady + 2 łyżki rafinowanego oleju roślinnego.
Szybki i łatwy przepis na przepyszne ciasto wiśniowe
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…