Mocno czekoladowe!
Każdy z nas czasami chce czegoś mocno czekoladowego. Proponujemy przygotować ciasto czekoladowe.
Jego wyjątkowość polega na tym, że nie pieczemy go w piekarniku, ale … na patelni! Jednocześnie nie trzeba brudzić rąk ciastem, co też jest plusem.
Spróbuj, na pewno przypadnie Ci do gustu!
Składniki:
Na ciasto:
Na krem maślano-budyniowy:
2 łyżki kakao (opcjonalnie)
Na pyszny krem czekoladowy (ganach):
50 g czekolady + 2 łyżki rafinowanego oleju roślinnego.
Szybki i łatwy przepis na przepyszne ciasto wiśniowe
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…