Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą. Uzależniają do pierwszego kęsa

Apetyczna przystawka lub sałatka, którą docenią prawdziwi smakosze – to chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą.

Kolendra dodaje wyjątkowego smaku.

Spróbuj!

Składniki:

  • Bakłażan – 150 g
  • Pomidory – 150 g
  • Kolendra – 15 g
  • Olej roślinny – 50 ml
  • Mąka pszenna – 2 szklanki
  • Sól, pieprz do smaku
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1 Bakłażany najpierw posolić, usunąć nadmiar wilgoci, następnie obtoczyć je w mące i upiec na grillu. Wybrać smaczne, słodko-kwaśne pomidory. Pod koniec dodać oleju.

    2 Jak zrobić chrupiący bakłażan z pomidorami i kolendrą?

    3 Przygotuj składniki.

    4 Opłucz i osusz bakłażana, pokrój w cienkie plasterki. Posół bakłażana i odstaw na 5 minut, następnie opłucz i wysusz.

    5 Przełóż bakłażana do czystej torebki, dodaj trochę mąki i dokładnie obtaczaj, aby każdy kawałek był pokryty mąką.

    6 Pomidory opłucz i wysusz, pokrój w drobną kostkę.

    7 Kolendrę opłucz i wysusz, drobno posiekaj.

    8 Rozgrzej patelnię i wlej trochę oleju, ułóż na niej bakłażany i smaż przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.

    9 Wszystkie składniki przełóż do salaterki, dodaj sól, pieprz, olej.

    10 Wymieszaj. Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą są gotowe.

    Smacznego!

    PRZEPISY Pyszna ciabatta. Całkowicie zastąpi chleb ze sklepu

    Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat

    Przepis na delikatne pancakes