Apetyczna przystawka lub sałatka, którą docenią prawdziwi smakosze – to chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą.
Kolendra dodaje wyjątkowego smaku.
Spróbuj!
Składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Bakłażany najpierw posolić, usunąć nadmiar wilgoci, następnie obtoczyć je w mące i upiec na grillu. Wybrać smaczne, słodko-kwaśne pomidory. Pod koniec dodać oleju.
2 Jak zrobić chrupiący bakłażan z pomidorami i kolendrą?
3 Przygotuj składniki.
4 Opłucz i osusz bakłażana, pokrój w cienkie plasterki. Posół bakłażana i odstaw na 5 minut, następnie opłucz i wysusz.
5 Przełóż bakłażana do czystej torebki, dodaj trochę mąki i dokładnie obtaczaj, aby każdy kawałek był pokryty mąką.
6 Pomidory opłucz i wysusz, pokrój w drobną kostkę.
7 Kolendrę opłucz i wysusz, drobno posiekaj.
8 Rozgrzej patelnię i wlej trochę oleju, ułóż na niej bakłażany i smaż przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
9 Wszystkie składniki przełóż do salaterki, dodaj sól, pieprz, olej.
10 Wymieszaj. Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą są gotowe.
Smacznego!
PRZEPISY Pyszna ciabatta. Całkowicie zastąpi chleb ze sklepu
Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat