Lubisz ciastka z ciasta parzonego? Jednak martwisz się, że nie umiesz je przygotować?
Proponujemy przepis, z którym poradzą sobie nawet początkujący!
Składniki na ciasto:
Składniki na krem:
Zabieramy się za przygotowanie ulubionych profiterolek:
1 Połącz wodę z masłem i postaw na ogniu.
2 Gdy mieszanina się zagotuje, małymi porcjami dodawaj mąkę, dokładnie mieszaj po każdym dodaniu. Odstaw ciasto.
3 Kiedy ciasto wystygnie, wbij jajka i za każdym razem dokładnie wymieszaj. Można to zrobić za pomocą miksera lub ręcznie.
4 Rozgrzej piekarnik do 175 °C.
5 Uformuj kulki łyżeczką i umieść je na blasze do pieczenia, którą należy wcześniej posmarować masłem.
6 Włóż blachę do piekarnika i w żadnym razie nie otwieraj drzwi, ponieważ ciasto ma wyrosnąć. Piec na złoty kolor.
7 Gdy ciasteczka ostygną, napełnij je nadzieniem.
Przepis na świąteczną sałatkę „Ukochany mąż”
Przepis na świąteczną sałatkę „Ukochany mąż”
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie