Świeża i lekka sałatka z młodych cukinii

Taką sałatkę można jeść co najmniej codziennie i nie martwić się o swoją figurę.

Rozpoczął się sezon młodych cukinii, co oznacza, że nadszedł czas, aby przygotować z nich sałatkę.

Niezbędne produkty:

  • cukinia – 2 szt.
  • ser feta – 100 gr
  • czosnek -2 ząbki
  • łodyga selera – 0,5 szt.
  • pomidor – 1 / 2 szt.
  • zieleń
  • grecki jogurt —-1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku
  • Rozpocząć gotowanie:

    1. W misce blendera kładziemy ser feta, czosnek, pokrojony pomidor i seler, posiekane warzywa, sól, pieprz do smaku i grecki jogurt.

    2 Wszystko ubij do uzyskania jednorodnej masy, pozostaw gotowy sos do zaparzenia.

    3 Cukinię należy umyć i pociąć na cienkie plasterki, a następnie na słomki. Przenieś do głębokiej salaterki.

    4 Dodaj ugotowany sos do cukinii, wymieszaj i podawaj do stołu.

    Taka sałatka jest bardzo lubiana przez osób, które tracą na wadze lub trzymają się właściwego odżywiania. Sałatka jest lekka i jednocześnie apetyczna. Możesz go jeść co najmniej codziennie, a więc nie nudzi się zmieniać sosu, który jest wypełniony cukinią.

    Smacznego!

    Pączki serowe. Doskonała propozycja do śniadania lub wieczornej herbaty

    Chrupiące, pachnące wiedeńskie ciasteczka, wspaniałe domowe ciasto. Dzieci będą zachwycone

    Paluszki ziemniaczane. Zaskakująco proste i pyszne