To jedyny sposób, aby zmyć cały brud.
W Internecie można znaleźć wiele porad na temat tego, jak najlepiej myć warzywa, aby mieć pewność, że pozbędziesz się wszystkich szkodliwych mikroorganizmów.
Niektórzy sugerują nawet moczenie sałaty lub pietruszki w wodzie z solą, aby osiągnąć maksymalną czystość.
Okazało się, że nawet bez takiego tańca na tamburynie istnieje sposób na wypłukanie wszystkich szkodliwych substancji z produktu.
Jak wyjaśnili dietetycy, do tego celu nadaje się zwykła bieżąca woda.
Jednak jej temperatura nie powinna być wcale lodowata, jak zalecają szefowie kuchni.
Zieleninę należy myć pod gorącą wodą.
To wystarczy, aby zmyć kurz, owady, substancje toksyczne i trujące.
Ale temperatura wody nie powinna być niższa niż 60 stopni, sugeruje ekspert.
Daniel Martyniuk odsłania kulisy życia. Jak zarabia na luksusowy tryb
Magda Gessler i jej wykwintne rogale. Ile zapłacisz za kulinarną rozkosz