Niedrogie i bardzo smaczne!
Opcja 1
Składniki:
- Ziemniaki – 500 g.
- Jaja – 3 szt.
- Czosnek – 3-4 ząbki.
- Sól – 1/2 łyżeczki.
- Mieszanka papryki — do smaku
- Sól adygejska — do smaku
- Zielona cebula — do smaku
- Koper — do smaku
Do nadzienia:
- Pieczarki – 250 g.
- Cebula – 1 szt.
- Sól — do smaku
- Czarny pieprz — do smaku
- Ser – 80 g.
Gotowanie:
1. Pierwsze nadzienie z grzybów. Pieczarki 250 gramów pokroić w kostkę, posiekać cebulę. Na patelni smażyć cebulę do przezroczystości, umieścić grzyby i smażyć, aż ciecz odparuje.
2. Teraz dodaj sól i przyprawy, dodaj czarny pieprz. Wymieszaj i usuń z ognia. Ser 80 gramów zetrzeć na tarce. Obrać ziemniaki, natrzeć na dużej tarce, nie trzeba wyciskać soku.
3. W misce wkładamy ziemniaki, przepuszczamy przez prasę 3-4 ząbki czosnku, dodajemy połowę łyżeczki. Sól i przyprawy. Suszone warzywa cebuli i kopru.
4. Wymieszaj i rozbij 3 jajka, wymieszaj. Na patelni o średnicy 26 cm wlej olej roślinny, podgrzej, połóż połowę ziemniaków, rozprowadź teraz grzyby i ser, napełnij drugą połowę ziemniaków i rozprowadź.
5. Zamknij pokrywkę i smaż na średnim ogniu, aby wszystkie składniki miały czas na przygotowanie. Za pomocą talerza przekręć ciasto i smaż drugą stronę na złoty kolor.
Opcja 2
Składniki:
- Ziemniaki – 500 g.
- Jaja – 3 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Sól -1 / 2 łyżeczki.
- Mieszanka papryki — do smaku
- Zielona cebula — do smaku
- Koper — do smaku
Do nadzienia:
- Gotowane mięso – 200 g
- Cebula – 1 szt.
- Czarny pieprz — do smaku
- Ser – 80 g.
Gotowanie:
1. Pokrój gotowane mięso z kurczaka, pokrój cebulę. Najpierw usmaż cebulę, dodaj mięso, a teraz usmaż wszystko razem, dodaj czarny pieprz i sól do smaku.
2. 500 gramów obranych ziemniaków natrzeć na grubej tarce i natrzeć 1 cebulę . Wkładamy ziemniaki z cebulą do miski, dodajemy sól, przyprawy i zioła.
3. Rozbij 3 jajka i wymieszaj. Na patelni wlać połowę ciasta ziemniaczanego, włożyć nadzienie, wlać drugą połowę ziemniaków i smażyć na średnim ogniu, aż będzie gotowy pod pokrywką, obrócić talerzem.
4. Pokrój na porcje i podawaj do stołu. Na wierzchu chrupiąca pyszna skórka, wewnątrz nadzienie, smaczne i satysfakcjonujące.
Jak zrobić ciasto bez mąki? Instrukcja krok po kroku
Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów
Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej