Świetny pomysł na przekąskę. Rożki waflowe nadziewane sardynkami

Zdecydowanie polecamy!

Ta przystawka przypadnie do gustu absolutnie każdemu!

Wiele gospodyń domowych przygotowuje taką przekąskę dla swoich domowników.

Jeśli jeszcze nie spróbowałeś, to dobry powód, by ugotować taką pychotę.

Na pewno będzie Ci smakować. Danie jest podawane na zimno.

Rożek waflowy po ugotowaniu staje się miękki i smakuje jak naleśnik.

Nadzienie to sardynki w oleju, ryż i cebula. Pyszne połączenie!

Niezbędne składniki:

  • Rożki waflowe
  • Ryż – 200 g
  • 2 jajka
  • Sardynki w oleju – 400 g
  • 2 cebule
  • Olej słonecznikowy, sól, pieprz – do smaku
  • Majonez – 60 g
  • Przepis krok po kroku:

    Najpierw ugotuj ryż. Następnie posiekaj cebulę i zeszklij ją na patelni, dodając odrobinę oleju słonecznikowego.

    Wyjmij zawartość puszki, przełóż do osobnej miski i rozgnieć widelcem.

    Dodaj ryż, cebulę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.

    Osobno ubij jajka. Rożki waflowe wypełnij przygotowanym nadzieniem i odstaw na kilka minut. Powinny zmięknąć.

    Następnie zanurz każdy rożek w jajku i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Obsmaż rożki wszystkich ze wszystkich stron.

    Gdy gotowa przekąska całkowicie ostygnie, możesz podawać.

    Przepis na pyszne grzanki czosnkowe

    Moja babcia ze wsi podzieliła się przepisem na tanią przystawkę, którą zawsze podaje latem

    Moja babcia ze wsi podzieliła się przepisem na tanią przystawkę, którą zawsze podaje latem