Soczyste i chrupiące czebureki na wodzie mineralnej

Przedstawiamy Państwu przepis na pyszne czebureki.

Będziesz zadowolony nie tylko z wyniku, ale także z faktu, że przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Składniki:

  • 300 g wieprzowiny
  • 300 g wołowiny
  • 250 g wody gazowanej
  • 800 g mąki
  • 200 g oleju słonecznikowego
  • Mielony czarny pieprz i sól.
  • 1. Mięso i cebulę zmielić maszynką do mięsa, posolić, dodać pieprz, wymieszać i włożyć do lodówki.

    2. Połączyć 600 g mąki z wodą mineralną, solą i ugnieść gładkie i elastyczne ciasto.

    3. Ciasto rozdzielić na 15 równych części, a następnie rozwałkować na placki o średnicy 20 centymetrów.

    4. Wypełnić każdy placek przygotowanym farszem i dobrze skleić brzegi. Za pomocą zwykłego talerza uformować je w odpowiednim kształcie, usuwając nadmiar ciasta. Użyj widelca, aby docisnąć krawędzie czebureka.

    5. Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć czebureki z obu stron, aż się zrumienią.

    Takie czebureki są znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu.

    Smacznego!

    Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą. Uzależniają do pierwszego kęsa

    Przepis na chrupiące i pikantne małosolne ogórki w słoiku

    Chrupiące, pachnące wiedeńskie ciasteczka, wspaniałe domowe ciasto. Dzieci będą zachwycone