Miłośnicy cukinii docenią te naleśniki!
Z cukinii można ugotować wiele różnych potraw na każdy gust. Dziś proponujemy ugotować naleśniki z cukinii z serem żółtym, które będą wspaniałym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia.
Te naleśniki są pyszne nawet bez nadzienia, zwłaszcza z sosem śmietanowym.
Składniki:
Zabieramy się do gotowania:
1 Cukinię dokładnie umyj i obierz, zetrzyj na drobnej tarce. Powinna puścić sok po tym, jak dodasz trochę soli. Następnie odsącz.
2 Zetrzyj ser na grubej tarce. W osobnej misce wymieszaj na jednolitą masę jajka, masło i mleko za pomocą trzepaczki.
3 Dodaj odsączoną cukinię i ser do masy jajecznej. Wymieszaj i wsyp drobno posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek.
Wsyp mąkę małymi porcjami i wymieszaj na jednolitą konsystencję, podobną do ciasta na placuszki. Jeśli masa nie jest wystarczająco gęsta, dodaj trochę mąki.
4 Na patelni rozgrzej olej i smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Dzięki zawartości sera naleśniki będą ciągnąć się i mieć nutę pikanterii. Można podawać je z dowolnym nadzieniem.
Przepis na niezwykłą pizzę dla prawdziwych fanów sera, gdzie makaron z serem będzie podstawą\\