Składniki:
Przygotowanie:
1 Wszystkie składniki na babeczki powinny mieć temperaturę pokojową.
2 Ubij jajka widelcem lub trzepaczką. Dodaj sól, cukier i skórkę z cytryny. Ubijaj jeszcze przez kilka minut.
3 Wlej olej roślinny i sok z cytryny do masy jajecznej. Dokładnie wymieszaj.
4 Mąkę przesiej do osobnej miski. Dodaj skrobię, proszek do pieczenia i sodę. Połącz płynne i suche składniki.
5 Wymieszaj na gładką masę.
6 Następnie ostrożnie zagnieć ciasto.
7 Ciasto przełóż do foremek na muffinki. Napełnij je na 2/3.
8 Wstaw babeczki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez co najmniej 20-25 minut.
9 Za pomocą woreczka cukierniczego można wypełnić ciasto nadzieniem: dżemem, czekoladą lub kremem.
Smacznego!
Szybki i łatwy przepis na przepyszne ciasto wiśniowe
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie