Te grzanki są idealne na szybką przekąskę w ciągu dnia lub uzupełnienie pierwszego dania.
Mogą być również przygotowane na świąteczną ucztę i podawane zamiast zwykłego chleba lub jako pyszna przekąska do piwa.
Do przygotowania grzanek używamy najpopularniejszych i najtańszych produktów.
Będziesz potrzebować następujących składników:
Zabieramy się za przygotowanie niesamowitych grzanek z serem i czosnkiem:
1. Najpierw bagietkę pokrój na kromki.
2. Wyjmij masło z lodówki, aby dobrze zmiękło, od razu włóż do miski.
3. Gdy masło zmięknie, wyciśnij 2-3 ząbki czosnku za pomocą prasy (można bardzo drobno zetrzeć), dodaj drobno posiekaną zieleninę (lub zioła prowansalskie) i żółty ser starty na tarce z małymi otworami. Dokładnie wymieszaj.
4. Każdą kromkę bagietki obtocz w masie serowej i wyłóż na blasze do pieczenia.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 °C, umieść bagietkę na 5-7 minut.
6. Te grzanki doskonale uzupełniają grochówkę!
Po tych wskazówkach pieczywo nigdy nie będzie czerstwiało
Przepis na niesamowicie pyszne placki z nadzieniem serowo-ziemniaczanym