Przepis na pieczarki z masłem i czosnkiem

Proste, sączące i pyszne!

Lubisz pieczarki? W takim razie ten przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Pieczarki z masłem i czosnkiem przygotowuje się w kilka minut, a ich smak jest po prostu boski.

Świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsa lub jako dodatek do purée ziemniaczanego. Wszystkie składniki są dostępne w każdym sklepie.

Składniki:

  • pieczarki;
  • masło;
  • olej roślinny;
  • czosnek;
  • przyprawy (pietruszka, tymianek, oregano, rozmaryn lub bazylia);
  • sól i pieprz do smaku;
  • cebula (opcjonalnie);
  • wytrawne białe wino (opcjonalnie, ale warto dodać!).
  • Sposób przygotowania:

    1. Roztop masło z olejem roślinnym, dodaj zmiażdżony czosnek i usmaż. Jeśli chcesz, dodaj również cebulę.

    2. Następnie dodaj pieczarki i smaż, stale mieszając.

    3. Dodaj przyprawy i wymieszaj. W tym momencie możesz dodać wino.

    Smacznego!

    Omlet ziemniaczany z czosnkiem. Prawdziwe kulinarne arcydzieło na śniadanie

    Delikatna soczysta pierś z indyka w aromatycznym oleju z czosnkiem i rozmarynem

    Przepyszne mięso zapiekane w piekarniku. Sekret tkwi w specjalnej marynacie