Bardzo zdrowy, lekki i pyszny deser, który przypadnie do gustu całej Twojej rodzinie!
Twoje dzieci wreszcie chętnie zjedzą twaróg. A tak przy okazji, ciasto nie zaszkodzi sylwetce.
Niezbędne składniki:
Przygotowanie:
1. Twaróg włóż do głębokiej miski, dodaj do niego rozmiękczone masło, śmietanę, miód (lub cukier) i ubijaj mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Powierzchnię roboczą pokryj folią i ułóż na niej krakersy w 3 rzędach.
3. Na krakersach ułóż około ¾ masy twarogowej. Delikatnie rozprowadź ją za pomocą widelca lub silikonowej szpatułki.
4. Na środek krakersów rozłóż po kawałku banana bez skórki.
5. Podnieś krawędzie folii z obu stron i zwiń ją tak, by banan wyglądał, jak pod dachem.
6. Ciasto powinno mieć trójkątny kształt jak dom z oknem.
7. Ciasto pokryj ze wszystkich stron pozostałą masą twarogową. Posyp kakao.
Łatwe i szybkie bułeczki z twarogiem na śniadanie! Ciasto bez drożdży w 5 minut
Pyszna i delikatna twarogowa zapiekanka według naszego rodzinnego przepisu
Takiej pysznej twarogowej szarlotki jeszcze nikt nie próbował