Dzięki temu przepisowi możesz zrobić deser bez pieczenia. Wychodzi niesamowicie smaczny i delikatny.
Składniki:
Gotowanie krok po kroku:
1 Pamiętaj, aby wcześniej roztopić masło i zagotować wodę, by ostygła.
2 Weź regulowany pierścień do pieczenia i wyłóż go pergaminem.
3 Pokrusz ciasteczka i wymieszaj je z roztopionym masłem. Masa ma być niezbyt tłusta, ale też nie sucha.
4 Równomiernie ułóż masę z masła i ciasteczek w formie i dokładnie uszczelnij. Włóż do lodówki na pół godziny.
5 W międzyczasie zalej żelatynę wodą i odstaw na 10 minut.
6 Połącz śmietanę ze skondensowanym mlekiem i wymieszaj.
7 Spęcznioną żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i wlej cienkim strumieniem do masy śmietanowej, ciągle mieszając.
8 Następnie wlej słodką masę do formy i włóż do lodówki na kilka godzin.
9 Opcjonalnie można dodać świeżą żurawinę lub posypać startą czekoladą.
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe
Eklery lepsze są domowe niż w cukierniach. Najważniejsze to dobry przepis
Pyszna i delikatna twarogowa zapiekanka według naszego rodzinnego przepisu