Taki deser jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga dużej ilości składników.
To ciasto z pewnością przypadnie do gustu Twoim pociechom.
Przecież jednym z jego składników jest mleko skondensowane i wiemy, jak wszystkie dzieci go lubią.
Przygotowanie:
Do ciasta:
Na krem:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Ubij jajka z cukrem na białą puszystą masę. Miód rozcieńcz wodą i dodaj do ubitych jajek. Następnie dodaj sodę i wszystko wymieszaj.
2 Mąkę przesiej wraz z kakao i połącz, ciągle mieszając, z pozostałymi składnikami. Następnie dodaj orzechy włoskie i ponownie dobrze wymieszaj.
3 Podziel masę na trzy równe części. Masa w swojej konsystencji przypomina śmietanę. Rozprowadź ją równomiernie na powierzchni blachy do pieczenia. Nie zapomnij wyłożyć blachę pergaminem.
4 Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Dobrze, jeśli masz blachę do pieczenia o wymiarach 25 na 35 centymetrów.
5 Przygotuj krem. Aby to zrobić, ubij masło z wanilią, dodając stopniowo skondensowane mleko.
6 Formując ciasto, każdy placek dobrze posmaruj kremem i posyp orzechami.
Przepis na niesamowite ciasto w 20 minut
Przepis na cheesecake ze skondensowanym mlekiem bez pieczenia
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe