Wypróbuj sam i z łatwością uzyskaj schludne całe jądra.
Właśnie zakończył się sezon zbiorów orzechów włoskich.
Co zaskakujące, wielu z tych, którzy od lat jeżdżą na żniwa, nie wie, jak się okazuje, po prostu wyciąga pestki ze skorupki.
Ci, którzy sami nie zbierają orzechów, udają się na targ i znacznie przepłacają za już oczyszczone orzechy. Metoda opisana poniżej jest stosowana przez tych, którzy sprzedają orzechy komercyjnie.
Wypróbuj sam i zdobądź zgrabne całe jądra.
Włóż orzechy do dowolnego wygodnego pojemnika i napełnij wodą.
Aby całkowicie zanurzyć owoce w wodzie, przykryj je płaską płytą i umieść na niej knot. Pozostaw na 30 minut, a następnie spuść wodę.
Teraz potrzebujesz pustej butelki po szampanie i młotka. Włóż nakrętkę do szyjki butelki ostrym końcem w dół. Trzymając palcami, lekko uderz młotkiem w tył nakrętki.
Następnie możesz go łatwo wyczyścić z powłoki.
I otrzymujesz solidny, schludny rdzeń.
Cały proces szczegółowo – na poniższym filmie.
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia
Kruche kółka z orzechami wg tradycyjnego przepisu. Pyszne, az palce lizac
Najcenniejsze rady dla kobiet. Jedna babcia powiedziała wszystko, co musisz wiedzieć
Całe życie czekałam na ten moment. Na chwilę, kiedy będę mogła rano pić kawę bez…
Kiedy urodziła się Zosia, świat na chwilę się zatrzymał. Czułam, że nic więcej nie ma…
Kiedyś myślałam, że miłość do matki i żony mogą iść w parze. Że to dwie…
Kiedy tata zadzwonił do mnie tamtego zimnego, lutowego wieczoru, siedziałam w kuchni z kubkiem herbaty,…
Kiedy poznaliśmy się z Michałem, miałam wrażenie, że w końcu los się do mnie uśmiechnął.…
Nie mogłam się z tym pogodzić. Jeszcze kilka tygodni wcześniej mój syn mówił, że to…