Wypróbuj sam i z łatwością uzyskaj schludne całe jądra.
Właśnie zakończył się sezon zbiorów orzechów włoskich.
Co zaskakujące, wielu z tych, którzy od lat jeżdżą na żniwa, nie wie, jak się okazuje, po prostu wyciąga pestki ze skorupki.
Ci, którzy sami nie zbierają orzechów, udają się na targ i znacznie przepłacają za już oczyszczone orzechy. Metoda opisana poniżej jest stosowana przez tych, którzy sprzedają orzechy komercyjnie.
Wypróbuj sam i zdobądź zgrabne całe jądra.
Włóż orzechy do dowolnego wygodnego pojemnika i napełnij wodą.
Aby całkowicie zanurzyć owoce w wodzie, przykryj je płaską płytą i umieść na niej knot. Pozostaw na 30 minut, a następnie spuść wodę.
Teraz potrzebujesz pustej butelki po szampanie i młotka. Włóż nakrętkę do szyjki butelki ostrym końcem w dół. Trzymając palcami, lekko uderz młotkiem w tył nakrętki.
Następnie możesz go łatwo wyczyścić z powłoki.
I otrzymujesz solidny, schludny rdzeń.
Cały proces szczegółowo – na poniższym filmie.
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia
Kruche kółka z orzechami wg tradycyjnego przepisu. Pyszne, az palce lizac
Najcenniejsze rady dla kobiet. Jedna babcia powiedziała wszystko, co musisz wiedzieć
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…