Kruche kółka z orzechami wg tradycyjnego przepisu. Pyszne, az palce lizac

Ciasteczka kółka z orzechami są proste i niezwykle smaczne.

Wypróbuj ten przepis na ulubione ciasteczka z dzieciństwa.

Składniki:

  • masło – 1 opakowanie;
  • cukier – 125 gr;
  • mąka – 340 gr;
  • jajka – 1 szt.;
  • cukier waniliowy – 5 g;
  • sól – 0,3 łyżeczki;
  • proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki;
  • żółtko – 1 szt.;
  • orzechy – 60 g.
  • 1 Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem mąki i ubijaj masę, aż cukier się rozpuści.

    2 Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto. Rozwałkuj na grubość ok. 7 mm.

    3 Wytnij kółka z dziurką. Ułóż na blasze do pieczenia i włóż do lodówki na 25 minut.

    4 Posyp kółka podsuszonymi na patelni i posiekanymi orzeszkami, posmaruj żółtkiem.

    5 Piecz w temperaturze 200 C przez 12 minut.

    Ciasteczka na śmietanie w 10 minut! Ten przepis podbija swoją prostotą i doskonałym smakiem

    Chrupiące, pachnące wiedeńskie ciasteczka, wspaniałe domowe ciasto. Dzieci będą zachwycone

    Pyszny przepis na czak-czaka. Chrupiący i łatwy w przygotowaniu