Wychodzą pyszne i soczyste! Koniecznie spróbuj, nawet jeśli wolisz kotleciki mięsne.
Niezbędne składniki:
Sposób przygotowania:
1 Obierz cebulę i posiekaj bardzo drobno.
2 Ziemniak obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj do cebuli i dopraw solą.
3 Sól można zastąpić jedną łyżką sosu sojowego. Dzięki temu kotlety będą miały bogatszy i ciekawszy smak.
4 Dodaj kaszę mannę, wymieszaj i pozwól jej napęcznieć (odstaw na 10-15 minut).
5 Zwilż dłonie wodą i uformuj kotleciki, które od razu ułóż na gorącej patelni z olejem.
6 Usmaż kotleciki z obu stron i przełóż do rondla.
7 Zalej je sokiem pomidorowym i gotuj na małym ogniu przez pół godziny.
Postne kotleciki z kaszą manną. Bardzo smaczne i sycące
Soczyste siekane kotleciki z cukinią. Wiosenny przysmak
Ziemniaki ugotowane w ten sposób są bardzo pyszne. Świetnie nadają się na lunch lub kolację