Dwa sposoby zamrażania szczypiorku na zimę. Korzystając z nich, nigdy nie będziesz kupować go zimą.
Przygotowanie jest łatwe i niewiarygodnie szybkie.
Pierwszy sposób:
Przygotowanie:
Pokrój szczypiorek i koperek, włóż do miski blendera. Dodaj sól, świeżo zmielony pieprz i zmiękczone masło. Ubijaj, aż będzie gładkie.
Powstałą masą napełniamy foremki do lodu i zamrażamy.
Następnie zamrożone kostki wkładamy do torebek w celu zamrożenia.
Takie kostki można dodawać do zup, barszczu, różnych sosów i dressingów.
Drugi przepis na sos:
Pokrój szczypiorek, koperek i pietruszkę, włóż do miski blendera i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Zmiel na jednolitą konsystencję.
Masz pyszny sos. Można go dodawać do zimnych zup i sałatek. Możesz zamrozić w sposób wyżej opisany.
Świeżo przygotowany sos można przechowywać w lodówce przez 10 dni, a zamrożone kostki są przechowywane w zamrażarce przez całą zimę.
Jak prawidłowo zamrażać i rozmrażać mielone mięso. Сo jest głównym sekretem
Puszyste bułeczki ze szczypiorkiem. Doskonały dodatek do zupy lub bulionu
Mój koperek wschodzi wciągu 3 dni. Sadzę według metody babci
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…