Kilka sposobów przechowywania szczypiorku na zimę

Dwa sposoby zamrażania szczypiorku na zimę. Korzystając z nich, nigdy nie będziesz kupować go zimą.

Przygotowanie jest łatwe i niewiarygodnie szybkie.

Pierwszy sposób:

  • Szczypiorek i koperek – 85 g
  • Masło – 45 g
  • Sól i pieprz do smaku.
  • Przygotowanie:

    Pokrój szczypiorek i koperek, włóż do miski blendera. Dodaj sól, świeżo zmielony pieprz i zmiękczone masło. Ubijaj, aż będzie gładkie.

    Powstałą masą napełniamy foremki do lodu i zamrażamy.

    Następnie zamrożone kostki wkładamy do torebek w celu zamrożenia.

    Takie kostki można dodawać do zup, barszczu, różnych sosów i dressingów.

    Drugi przepis na sos:

  • szczypiorek – 85 g
  • koperek i pietruszka – 45 g
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny – 1 łyżka
  • miód – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek – 5-6 łyżek
  • Pokrój szczypiorek, koperek i pietruszkę, włóż do miski blendera i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Zmiel na jednolitą konsystencję.

    Masz pyszny sos. Można go dodawać do zimnych zup i sałatek. Możesz zamrozić w sposób wyżej opisany.

    Świeżo przygotowany sos można przechowywać w lodówce przez 10 dni, a zamrożone kostki są przechowywane w zamrażarce przez całą zimę.

    Jak prawidłowo zamrażać i rozmrażać mielone mięso. Сo jest głównym sekretem

    Puszyste bułeczki ze szczypiorkiem. Doskonały dodatek do zupy lub bulionu

    Mój koperek wschodzi wciągu 3 dni. Sadzę według metody babci