Pyszny i delikatny!
„Napoleon” to jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Każdy spróbował go przynajmniej raz w życiu.
Domowy „Napoleon” jest oczywiście smaczniejszy niż ten ze sklepu, ale nie każdy chce poświęcać dużo czasu na jego przygotowanie.
Dlatego podpowiadamy, jak zrobić to ciasto według jednego bardzo prostego i szybkiego przepisu.
Okazuje się, że też jest bardzo smaczny i delikatny, a taki przepis przyda się, gdy wpadną niespodziewani goście.
Wymagane są następujące składniki:
Gotowanie krok po kroku:
1 Najpierw połącz wszystkie suche składniki w małym garnuszku. Wymieszaj.
2 Następnie wlej mleko i postaw na ogniu. Gotuj krem, aż stanie się gęsty.
3 Zdejmij z ognia, odstaw do ostygnięcia, następnie włóż masło. Wymieszaj krem na gładką, jednolitą masę.
4 Teraz zabieramy się za przygotowanie tortu: każde ciasteczko zanurzamy w kremie i wkładamy do formy. Im grubsza warstwa kremu, tym smaczniejszy będzie tort.
5 Ostatnią warstwę smarujemy kremem i obsypujemy okruchami.
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie
Prosty przepis na pyszne ciasto „Złoty kluczyk”
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe