Dlaczego doświadczeni kucharze dodają cynamon do mięsa mielonego

Sztuczka, o której niewiele osób wie.

Dla wielu będzie to odkrycie, że cynamon harmonijnie łączy się nie tylko z bułeczkami, plackami i innymi wypiekami, ale także z daniami mięsnymi.

Jeśli chcesz odkryć coś nowego dla siebie, spróbuj dodać szczyptę tej niesamowitej przyprawy do klopsików.

W tym przypadku najważniejsze jest, aby nie przesadzić — w przeciwnym razie pikantny cynamon pokona główny smak.

Należy od razu unikać tego, że cynamon, który jest sprzedawany w każdym supermarkecie w pobliżu domu, lepiej nie używać.

Zamiast tego weź laskę cynamonu i zmiel ją na proszek za pomocą młynka do kawy lub robota kuchennego.

Gotowe danie, które zawiera cynamon, zaskoczy obecnych przy stole lekkim i przyjemnym aromatem.

Smak kotletów w tym przypadku będzie miał słodko-ostry odcień.

Nawiasem mówiąc, cynamon można stosować również w zupach — w tym przypadku nie trzeba go mielić. Nie zapomnij wyjąć całego kija pod koniec gotowania.

Magiczne właściwości cynamonu, przyciągające pieniądze i dobrobyt do domu

Idealny przepis na ciasto marchewkowe. Takie pyszne, że aż palce lizać

Co zrobić, jeśli potrzebujesz reanimować orchideę. Jak pomóc jej zapuścić korzenie i wypuścić nowe kwiaty