Pieczona pierś z indyka z czosnkiem i ziołami – oto prosty przepis.
Proponujemy łatwy przepis na smaczne mięso, które będzie aromatyczne i miękkie.
Składniki:
• Pierś z indyka bez skóry i kości – 1 kg
• Masło, zmiękczone – 1/2 szklanki
• Czosnek – 2 ząbki
• Rozmaryn suszony lub świeży – 1 łyżeczka.
• Tymianek suszony lub świeży -1 łyżeczka.
• Świeża pietruszka – 2 łyżeczki.
• Sól – 1/2 łyżeczki.
• Czarny pieprz – 1/4 łyżeczki.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 160 ° C.
2. Umyj pierś z indyka i dobrze wytrzyj papierowymi ręcznikami.
3. W misce wymieszaj masło, posiekany czosnek, zioła, sól i pieprz i posmaruj tą mieszanką filet z indyka ze wszystkich stron.
4. Umieść indyka w rękawie do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 1 godzinę.
5. Wyjmij i zostaw na 10-15 minut. Pokrój na porcje i podawaj.
6. Smacznego!
Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów
Kotlety schabowe z przepisu najbardziej znanej restauratorki w Polsce podbijają kolejne podniebienia
Smaczne naleśniki podobne jak tureckim hotelu. Nawet dziecko poradzi sobie