To jedyny sposób, aby zmyć cały brud.
W Internecie można znaleźć wiele porad na temat tego, jak najlepiej myć warzywa, aby mieć pewność, że pozbędziesz się wszystkich szkodliwych mikroorganizmów.
Niektórzy sugerują nawet moczenie sałaty lub pietruszki w wodzie z solą, aby osiągnąć maksymalną czystość.
Okazało się, że nawet bez takiego tańca na tamburynie istnieje sposób na wypłukanie wszystkich szkodliwych substancji z produktu.
Jak wyjaśnili dietetycy, do tego celu nadaje się zwykła bieżąca woda.
Jednak jej temperatura nie powinna być wcale lodowata, jak zalecają szefowie kuchni.
Zieleninę należy myć pod gorącą wodą.
To wystarczy, aby zmyć kurz, owady, substancje toksyczne i trujące.
Ale temperatura wody nie powinna być niższa niż 60 stopni, sugeruje ekspert.
Daniel Martyniuk odsłania kulisy życia. Jak zarabia na luksusowy tryb
Magda Gessler i jej wykwintne rogale. Ile zapłacisz za kulinarną rozkosz
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…