Ten dressing pozwoli ci uczynić każde danie wyjątkowym. Nadaje się do mięsa, ryb, sałatek, makaronów, a mój mąż dodawał go do pierogów.
Niedawno trafiłam na ten przepis i postanowiłam go wypróbować. Teraz będę go często gotować! Ugotuj dressing czosnkowo-koperkowy, a jestem pewna, że ci się spodoba.
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Dokładnie umyj koperek, pozwól mu wyschnąć, a następnie drobno posiekaj. Włóż do miski.
2. Przeciśnij czosnek przez praskę lub zetrzyj go na tarce z małymi otworami, dodaj do koperku. Jeśli przygotowujesz ten dressing po raz pierwszy, najlepiej dodać tylko jeden ząbek czosnku. Spróbuj. Jeśli będzie taka potrzeba, dodaj jeszcze jeden ząbek.
3. Dodaj skórkę z cytryny, wlej sok z cytryny i oliwę z oliwek. Dodaj sól do smaku.
4. Możesz zostawić dressing, jak jest, albo zmiksować na jednolitą masę.
5. Przygotowany dressing wyłóż w czyste słoiki, zakręć pokrywę i włóż do lodówki. Najlepiej nadają się na przykład słoiczki spod jedzenia dla niemowląt.
Apetytyczne i zdrowe. Pięć potraw z awokado na każdy dzień
Pyszne naleśniki z cukinii z serem żółtym i natką pietruszki
Skuteczny sposób na usunięcie tłustych osadów w kuchni