Pachnące i pyszne!
Aby przygotować takie ciastka, wystarczy połączyć wszystkie składniki, uformować kulki i piec w piekarniku przez 15 minut.
W razie potrzeby ciastkom można nadać dowolny kształt. Ciastka okazują się dość słodkie, pachnące i niezwykle smaczne. Ponadto trochę przypominają cukierki. Świetnie smakują z herbatą lub kawą.
Z podanych składników otrzymujemy 10 porcji.
Przygotowanie zajmie nie więcej niż 5 minut, a samo pieczenie – 15 minut.
Składniki:
Przygotowanie:
1. Rozbijamy jajko do miski, dodajemy cukier i roztrzepujemy trzepaczką.
2. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy za pomocą łyżki.
3. Masa ma gęstą konsystencję. Opcjonalnie można dodać cynamon lub kakao.
4. Ciastka pieczemy na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem. Mokrymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Z podanych składników otrzymujemy 10 kulek.
5. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i piec ciasteczka nie dłużej niż 15 minut.
6. Ponieważ każdy piekarnik jest inny, gdy tylko ciasto nabiera pięknego złotego koloru, są gotowe.
7. Kiedy wystygną, przenosimy je na talerz i podajemy. Będziesz mile zaskoczony cudownym smakiem i aromatem.
Na koniec dla wzmocnienia smaku ciastka można polać czekoladą.
Prosty przepis na ulubione profiterolki
W życiu wszystko się zdarza. Każdy może potrzebować pomocy
Pyszne kruche ciasto bez proszku do pieczenia. Szybki i łatwy przepis