Chrupiąca i ostra!
Kapusta marynowana jest nieco łatwiejsza w przygotowaniu niż kiszona. Jednak czasami chce się, by była bardziej ostra.
Odrobina ostrej papryki zapewni doskonały smak. Ponadto, aby przygotować taką przekąskę, w razie potrzeby możesz użyć buraków, selera i czosnku.
Niezbędne składniki:
1 Umyj kapustę i posiekaj jak zwykle. Zetrzyj marchewkę na grubej tarce. Pokrój ostrą papryczkę i czosnek na małe kawałki.
2 Teraz przygotuj marynatę. Wlej wodę do odpowiedniego naczynia. Następnie dodaj liście laurowe, goździki, ziele angielskie, sól i cukier.
3 Postaw na ogniu i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia. Po całkowitym ostygnięciu marynaty wlej do niej ocet i olej słonecznikowy.
4 Wymieszaj kapustę z papryczką i czosnkiem i włóż do wygodnego naczynia. Następnie zalej kapustę gotową marynatą.
5 Na wierzch połóż obciążnik do kiszenia kapusty i włóż do lodówki.
6 Po upływie doby możesz delektować się ostrym smakiem marynowanej kapusty.
Jak prawidłowo sadzić i uprawiać kapustę, aby uzyskać zdrowe i obfite plony
Sprawdzony sposób na uprawę pomidorów. Jeszcze nigdy nie zawiódł
Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej