Jak zrobić ulubiony tort „Napoleon” w zaledwie 20 minut

Pyszny i delikatny!

„Napoleon” to jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Każdy spróbował go przynajmniej raz w życiu.

Domowy „Napoleon” jest oczywiście smaczniejszy niż ten ze sklepu, ale nie każdy chce poświęcać dużo czasu na jego przygotowanie.

Dlatego podpowiadamy, jak zrobić to ciasto według jednego bardzo prostego i szybkiego przepisu.

Okazuje się, że też jest bardzo smaczny i delikatny, a taki przepis przyda się, gdy wpadną niespodziewani goście.

Wymagane są następujące składniki:

  • Ciasteczka z ciasta francuskiego 800 g;
  • Masło 150 g;
  • Mleko 1 litr;
  • Cukier 0,5 szklanki;
  • 4 jajka;
  • szczypta cukru waniliowego;
  • mąka 6 łyżek.
  • Gotowanie krok po kroku:

    1 Najpierw połącz wszystkie suche składniki w małym garnuszku. Wymieszaj.

    2 Następnie wlej mleko i postaw na ogniu. Gotuj krem, aż stanie się gęsty.

    3 Zdejmij z ognia, odstaw do ostygnięcia, następnie włóż masło. Wymieszaj krem na gładką, jednolitą masę.

    4 Teraz zabieramy się za przygotowanie tortu: każde ciasteczko zanurzamy w kremie i wkładamy do formy. Im grubsza warstwa kremu, tym smaczniejszy będzie tort.

    5 Ostatnią warstwę smarujemy kremem i obsypujemy okruchami.

    Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie

    Prosty przepis na pyszne ciasto „Złoty kluczyk”

    Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe