Dwa sposoby zamrażania szczypiorku na zimę. Korzystając z nich, nigdy nie będziesz kupować go zimą.
Przygotowanie jest łatwe i niewiarygodnie szybkie.
Pierwszy sposób:
Przygotowanie:
Pokrój szczypiorek i koperek, włóż do miski blendera. Dodaj sól, świeżo zmielony pieprz i zmiękczone masło. Ubijaj, aż będzie gładkie.
Powstałą masą napełniamy foremki do lodu i zamrażamy.
Następnie zamrożone kostki wkładamy do torebek w celu zamrożenia.
Takie kostki można dodawać do zup, barszczu, różnych sosów i dressingów.
Drugi przepis na sos:
Pokrój szczypiorek, koperek i pietruszkę, włóż do miski blendera i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Zmiel na jednolitą konsystencję.
Masz pyszny sos. Można go dodawać do zimnych zup i sałatek. Możesz zamrozić w sposób wyżej opisany.
Świeżo przygotowany sos można przechowywać w lodówce przez 10 dni, a zamrożone kostki są przechowywane w zamrażarce przez całą zimę.
Jak prawidłowo zamrażać i rozmrażać mielone mięso. Сo jest głównym sekretem
Puszyste bułeczki ze szczypiorkiem. Doskonały dodatek do zupy lub bulionu
Mój koperek wschodzi wciągu 3 dni. Sadzę według metody babci