Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut

Niedrogie i bardzo smaczne!

Opcja 1

Składniki:

  • Ziemniaki – 500 g.
  • Jaja – 3 szt.
  • Czosnek – 3-4 ząbki.
  • Sól – 1/2 łyżeczki.
  • Mieszanka papryki — do smaku
  • Sól adygejska — do smaku
  • Zielona cebula — do smaku
  • Koper — do smaku

Do nadzienia:

  • Pieczarki – 250 g.
  • Cebula – 1 szt.
  • Sól — do smaku
  • Czarny pieprz — do smaku
  • Ser – 80 g.

Gotowanie:

1. Pierwsze nadzienie z grzybów. Pieczarki 250 gramów pokroić w kostkę, posiekać cebulę. Na patelni smażyć cebulę do przezroczystości, umieścić grzyby i smażyć, aż ciecz odparuje.

2. Teraz dodaj sól i przyprawy, dodaj czarny pieprz. Wymieszaj i usuń z ognia. Ser 80 gramów zetrzeć na tarce. Obrać ziemniaki, natrzeć na dużej tarce, nie trzeba wyciskać soku.

3. W misce wkładamy ziemniaki, przepuszczamy przez prasę 3-4 ząbki czosnku, dodajemy połowę łyżeczki. Sól i przyprawy. Suszone warzywa cebuli i kopru.

4. Wymieszaj i rozbij 3 jajka, wymieszaj. Na patelni o średnicy 26 cm wlej olej roślinny, podgrzej, połóż połowę ziemniaków, rozprowadź teraz grzyby i ser, napełnij drugą połowę ziemniaków i rozprowadź.

5. Zamknij pokrywkę i smaż na średnim ogniu, aby wszystkie składniki miały czas na przygotowanie. Za pomocą talerza przekręć ciasto i smaż drugą stronę na złoty kolor.

Opcja 2

Składniki:

  • Ziemniaki – 500 g.
  • Jaja – 3 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Sól -1 / 2 łyżeczki.
  • Mieszanka papryki — do smaku
  • Zielona cebula — do smaku
  • Koper — do smaku

Do nadzienia:

  • Gotowane mięso – 200 g
  • Cebula – 1 szt.
  • Czarny pieprz — do smaku
  • Ser – 80 g.

Gotowanie:

1. Pokrój gotowane mięso z kurczaka, pokrój cebulę. Najpierw usmaż cebulę, dodaj mięso, a teraz usmaż wszystko razem, dodaj czarny pieprz i sól do smaku.

2. 500 gramów obranych ziemniaków natrzeć na grubej tarce i natrzeć 1 cebulę . Wkładamy ziemniaki z cebulą do miski, dodajemy sól, przyprawy i zioła.

3. Rozbij 3 jajka i wymieszaj. Na patelni wlać połowę ciasta ziemniaczanego, włożyć nadzienie, wlać drugą połowę ziemniaków i smażyć na średnim ogniu, aż będzie gotowy pod pokrywką, obrócić talerzem.

4. Pokrój na porcje i podawaj do stołu. Na wierzchu chrupiąca pyszna skórka, wewnątrz nadzienie, smaczne i satysfakcjonujące.

Jak zrobić ciasto bez mąki? Instrukcja krok po kroku

Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów

Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej