Delikatna soczysta pierś z indyka w aromatycznym oleju z czosnkiem i rozmarynem

Pieczona pierś z indyka z czosnkiem i ziołami – oto prosty przepis.

Proponujemy łatwy przepis na smaczne mięso, które będzie aromatyczne i miękkie.

Składniki:

• Pierś z indyka bez skóry i kości – 1 kg

• Masło, zmiękczone – 1/2 szklanki

• Czosnek – 2 ząbki

• Rozmaryn suszony lub świeży – 1 łyżeczka.

• Tymianek suszony lub świeży -1 łyżeczka.

• Świeża pietruszka – 2 łyżeczki.

• Sól – 1/2 łyżeczki.

• Czarny pieprz – 1/4 łyżeczki.

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 160 ° C.

2. Umyj pierś z indyka i dobrze wytrzyj papierowymi ręcznikami.

3. W misce wymieszaj masło, posiekany czosnek, zioła, sól i pieprz i posmaruj tą mieszanką filet z indyka ze wszystkich stron.

4. Umieść indyka w rękawie do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 1 godzinę.

5. Wyjmij i zostaw na 10-15 minut. Pokrój na porcje i podawaj.

6. Smacznego!

Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów

Kotlety schabowe z przepisu najbardziej znanej restauratorki w Polsce podbijają kolejne podniebienia

Smaczne naleśniki podobne jak tureckim hotelu. Nawet dziecko poradzi sobie