Mały trik na szybkie rozmrażanie mięsa

Kucharze często mają do czynienia z sytuacją, w której konieczne jest rozmrożenie mięsa w jak najkrótszym czasie.

W tym przypadku na ratunek przychodzi jedna prosta sztuczka, która nie wymaga specjalnego sprzętu.

Do miski wlej lekko ciepłą wodę i dodaj cukier. 3 łyżki cukru wystarczy na 1,5 litra płynu, należy go, rozpuścić mieszając wodę.

Kawałek mięsa po rozpuszczeniu zanurza się całkowicie w płynie. Pozostaw na 15 minut.

W tym czasie mięso osiąga stan, w którym można z nim pracować.

Jednocześnie cukier nie wpływa na smak produktu.

Tak więc przy pomocy lekko ciepłej wody i cukru można w takich przypadkach rozmrozić mięso, jeśli decyzja o ugotowaniu dania mięsnego pojawiła się spontanicznie.

Kuchenka mikrofalowa pomaga w takich sytuacjach, ale często produkt rozmraża się nierównomiernie.

Co najlepiej dodać do mięsa mielonego. Białko, żółtko lub całe jajko

Kotleciki cebulowe. Tak pyszne, że nie trzeba mięsa

300 g mięsa mielonego z kurczaka i szklanka kefiru i mam fajny obiad dla całej rodziny