Wypróbuj sam i z łatwością uzyskaj schludne całe jądra.
Właśnie zakończył się sezon zbiorów orzechów włoskich.
Co zaskakujące, wielu z tych, którzy od lat jeżdżą na żniwa, nie wie, jak się okazuje, po prostu wyciąga pestki ze skorupki.
Ci, którzy sami nie zbierają orzechów, udają się na targ i znacznie przepłacają za już oczyszczone orzechy. Metoda opisana poniżej jest stosowana przez tych, którzy sprzedają orzechy komercyjnie.
Wypróbuj sam i zdobądź zgrabne całe jądra.
Włóż orzechy do dowolnego wygodnego pojemnika i napełnij wodą.
Aby całkowicie zanurzyć owoce w wodzie, przykryj je płaską płytą i umieść na niej knot. Pozostaw na 30 minut, a następnie spuść wodę.
Teraz potrzebujesz pustej butelki po szampanie i młotka. Włóż nakrętkę do szyjki butelki ostrym końcem w dół. Trzymając palcami, lekko uderz młotkiem w tył nakrętki.
Następnie możesz go łatwo wyczyścić z powłoki.
I otrzymujesz solidny, schludny rdzeń.
Cały proces szczegółowo – na poniższym filmie.
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia
Kruche kółka z orzechami wg tradycyjnego przepisu. Pyszne, az palce lizac
Najcenniejsze rady dla kobiet. Jedna babcia powiedziała wszystko, co musisz wiedzieć